Fiber till byn

Uppdaterad 2017-10-29

Många av oss på Slagavallen har fått hem brev från ip-only och en del av oss har även fått samtal från dem där de undrar hur vi ställt oss i frågan om att gräva in fiber till våra stugor.

Jag (Emil) har varit i kontakt med Made om detta och enligt oss i styrelsen så har vi som önskemål att de samlägger fiberkablarna med avloppen för att slippa att de kommer och gräver sönder vårat fina slagavallen flera gånger. Jag har varit i kontakt med dem och bett dem om en garanti att så blir fallet men har inte fått något svar ännu.

Jag ber er därför att avvakta med svar tills vi vet vad som gäller från IP-Onlys sida.

Jag är intresserad av att ha in fiber till stugan då jag anser att det är en investering för framtiden, men vill samtidigt att de håller en dialog och inte bara kör på.

Om ni är oroliga att ip-only kommer att överge oss så kan jag lugna er med att det finns fler intressenter som spekulerar i området som inte alls har lika bråttom! Made har haft kontakt inväntar en återkoppling även från dem.

Uppdatering!

IP-Only har varit i kontakt med Madde och de har sagt att de kan avvakta men vill veta när fastighetsplanen kommer att bli klar. Vi har ingen ny information om det i nuläget, men återkommer snarast då något ändras. Om ni är oroliga över gratisalternativet i 6 månader så kunde vi flytta slutdatumet, mer information kommer även här då vi har någon! I vilket fall så behöver vi inte vara oroliga för att det inte blir något då fler står på tur att få gräva fiber i området. Vi vill hellre att det ska bli bra och på våra villkor.

Det var allt för nu! Mer info kommer då vi har den!

Uppdatering 2!

Vi har varit i kontakt med IP-Only och de får inte samförlägga fiberslang med avlopp pga att om något går fel så vill man inte skada den andra kabeln, däremot kan jobbet samschaktas och det behövs markavtal för att få gräva, detta fås av kommun och förhoppningsvis i samråd med oss.

Vi har också fått uppgifter om att om det blir nej på det första utkastet som IP-Only skickar så kommer att nytt rabatterat förlag och de som har fått detta har endast varit tvungen att betala ca 9 000:- (ner från ca 20 000:-) för anslutningsavgift. Därför tycker vi att det är bättre att avvakta och om IP-Only skulle dra sig ur så kan vi vända oss mot Bredbandsbolaget som står på tur och vill bygga ut.

Många av er har säkert, vid det här laget fått ett brev från IP-Only att vi har fått slutsvarstiden framflyttad till den 2017-11-12 för de har fått för dåligt antal intresseanmälningar. Så vi kan ha lite is i magen.

Liten uppdatering igen. 2017-11-08

Jag har varit i kontakt med ansvarig på IP-Only som har låtit meddela att priset inte kommer att sjunka till så lite som runt 9000:- pga var Slagavallen är beläget, dock kanske vi kan lösa ett annat avtal mot dem. Mer info kommer även om detta snarast möjligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *